3600 Ek Gösterge ve Öğretmen Maaşları

3600 ek gösterge gündem konusu olmaya devam ediyor. Dört memur grubunu ilgilendiren ek gösterge düzenlemesi gözleri ek gösterge ile gelecek olan güzel haberlere çevrilmesini sağladı. Öğretmenleri de yakından ilgilendiren bu düzenleme, öğretmen maaşların da ciddi bir iyileşmeye sebep olacaktır.

Ek Gösterge Nedir Öğretmenler Alacak mı?

  3600 ek gösterge dört memur grubunu ilgilendirmektedir. Öğretmen, polis, hemşire ve din görevlilerini yakından ilgilendiren bu düzenleme milyonlarca memurunun yüzünü güldürecek. Cumhur Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ise yaptığı bir konuşma da öğretmenlere müjdeli haberi verdi. 3600 ek gösterge 2022 yılının sonuna kadar yasallaşmasını planladıklarını açıkladı. Ek gösterge ile memur maaşların da artış, emekli maaşlarında artış ve emekli ikramiyelerinde de artış olmasını bekleniyor. Bu artış asıl etkisini emekli ikramiyelerinde gösterecektir.

3600 Ek Gösterge ve Öğretmen Maaşları

Milyonlarca memur ve memur emeklisini ilgilendiren bu uygulama teknik olarak 2022 yılının, haziran ayına kadar yasalaşması beklenmektedir. 3600 ek göstergesi olan memur ile 2500 ek göstergesi olan memurun maaşları farklı olmaktadır. 3600 ek göstergesi olan, 2500 ek göstergesi olan memurdan hem maaş olarak, hem emekli maaş olarak, hem de emekli ikramiyesi olarak ciddi bir ödeme farkı olacaktır. Öğretmenlerin de uzun zamandır beklediği bu düzenleme artık meclis gündeminden çıkarak üzerinde çalışmalar başlamış bulunmaktadır.

Ek Göstergenin Yasalaşması Nedir?

Yapılan hesaplamalar doğrultusunda 3600 ek göstergenin yasalaşmasından sonra öğretmenlerin, polislerin, hemşirelerin ve din görevlilerinin maaşlarına 107 TL zam gelecektir. Emekli maaşlarına 820 tl zam gelecektir. Emekli ikramiyelerinde ise 24 600 lira artış olması beklenmektedir. Bu uygulamadan yüzde 90 memur yararlanması beklenmektedir. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı gelecek hafta 3600 ek gösterge ile ilgili açıklama yapacağını söyledi.

Devamında ise kapsam ve maliyet çalışması, asgari ücret ile alakalı tespit yapıldığını ve üzerinde çalıştıklarını dile getirdi. Bu gösterge ile ya da yeni düzenleme kamu da yükselmeni de önü açılmış olacak. Düzenleme meslek gruplarına göre farklılık göstermeyecek. 4 meslek grubunu aynı orantıda ilgilendirmektedir. Öğretmen, polis, hemşire ve din görevlileri yararlanmaktadır.

Yorum yapın veya Puan verin.

Lütfen adınızı ve soyadınızı bir boşlukla ayırarak giriniz (örn. Adınız Soyadınız)

Lütfen mail adresi girin. Lütfen geçerli bir mail adresi girin.
Kalan Karakter: 

255

Lütfen Yorumuzu girin.


FALLBACK
PLACEHOLDER
Makaleller