Selluka Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır? Çeşitleri Ve Özellikleri Nelerdir?

Selluka çiçeği sarmaşık şeklinde olan, çok çabuk gelişebilen, mor ya da beyaz renklerinde olabilen çiçeklerin görünüşü biraz salyangozu andıran bir çiçektir. Selluka çiçeği yapısı bakımından çok çabuk gelişebilen ve bulunduğu ortamı saran bir yapıdadır. Bir nevi sarmaşık görevi görebilmektedir. Selluka çiçeğinin yapısını ve çiçeklerini fasulye bitkisinde benzetmek oldukça doğaldır. 

Ülkemizde en çok sahil kesimlerinde Sıcak bölgelerde yetişen bu bitki genellikle İzmir sarmaşığı olarak da bilinmektedir. İzmir'de sıklıkla bu sarmaşığa rastlayabilirsiniz. Neredeyse her evin balkonunda ve de terasında bu sarmaşıktan görebilmeniz mümkündür. Genellikle yazılık olan bölgelerde, yerlerde de yetişen bu çiçek Türkiye'nin belli başlı bölgelerinde de yetişebiliyor. 

Selluka Çiçeğinin Bakımı Ve Sulaması Nasıl Yapılır? 

Önemli olan çiçeğin uygun sıcaklıkta gelişiyor olabilmesidir. Uygun bir ortam bulunduğu zaman çiçek çok daha sağlıklı bir şekilde büyüyebilir ve gelişebilir. Selluka çiçeği soğuk havalara dayanıklı olan bir çiçek türü değildir.  Selluka çiçeği bakımında Önemli olan şey gerektiği zaman sulamak ve toprağın gübre eksikliğini gidermek oldukça önemlidir. Selluka çiçeği filizlenmiş olduktan sonra etrafındaki yabancı otlardan arındırılarak toprağın daha yumuşaması ve hava alması için etrafını çapalanması gerekmektedir.

 Bitkiye zarar vermemek adına işlemler nazik ve eldiven ile yapılması gerekir. Çiçeğin bakımında yaprakları çeşitli hastalıklardan korunması için gerekli zamanlarda aşılar yapılması normaldir. Hastalıkların bulaşmaması ve Yaprakların solmaması için yaprak ilaçlamalar yapılabilir. Çiçeğin daha rahat büyüyebilmesi için çubuklar ile destek verilebilmektedir. Selluka çiçeği ekiminden sonra toprağın nemli olmasına dikkat edilmesi gerekiyor. Aşırı sulamamaya özen gösterilmesi de oldukça önemlidir.

Selluka Çiçeği Özellikleri Nelerdir?

Selluka çiçeği bilhassa yaz aylarında yetişen bir tür dış mekân süs bitkisi olarak kullanılan bir çiçek türü olarak bilinir. Mor ve beyaz renklerde çiçekleri vardır. Selluka çiçeği sıcak yaz aylarında daha çok çabuk yetişebilen ve kendiliğinden gelişen bir çiçek türü olarak bilinir. Genellikle temmuz ayından başlanarak sonbahar sonlarına kadar devam eden bir bitki türüdür. Selluka çiçeğinin İzmir sarmaşığı olarak bilinmesinin sebebi İzmir ve çevresinde sıklıkla yetişir olmasıdır.

Selluka çiçeği kolay geçebilen bir çiçek olarak bilindiği için görüntüsü ile de mekânları süslemede tercih ediliyor. Selluka çiçekleri genellikle yaz aylarında çoğunlukla sıcak günlerde ya da kış sıcaklıkları sıfırın altında olmayan derecelerde yetişebilmektedirler. Selluka çiçekleri büyüdüğü zaman bulundukları yeri saran bir özelliktedirler. Sarmaşık şeklinde olan bir bitki türüdür.

 Selluka Çiçekleri Nasıl Sulanmalı?

Selluka çiçekleri yaz aylarının en sıcak olduğu zamanlarda yetişir. Farklı renklerde bulunmaz. Renk seçeneği çok azdır. Genellikle beyaz, mor, lila gibi renklerde bulunurlar. Sarmaşık özelliğindedir. Sarmaşık halinde oldukları için iç mekân bitkisi olarak tercih edilmez daha çok dış mekan bitkisi olarak tercih edilir. İç mekânlarda sarmaşık bitkiler kullanılmamalı. Selluka çiçeği sıcak yaz aylarında yetiştiği için gerekli düzeyde suya da ihtiyaç duyarlar. Sulama zamanlarını toprağın kuru olmasından anlayabilirsiniz. Selluka çiçekleri günde yalnızca bir defa sulandığı zaman yeterli olur. 

Selluka Çiçeğinin Toprağı Nasıl Olmalı? Nasıl Çoğaltılabilir?

Selluka çiçeğinin toprağı bol minarelli ve gübreli olursa çok daha fazla ömürlü olabilir. Alkalisi yüksek olan bir toprakta yetişen bu bitki hızlı bir şekilde büyüyebilir. Bitkilerin çoğaltılması tohum ile olabilir. Tohumlar toprağa ekilip yeteri oranda ve belli aralıklar ile sulama gerçekleştirildiği zaman çiçekler çok kıda bir süre içerisinde büyüyebilir ve olgunlaşabilir. Suların klor içermemesine dikkat etmeniz gerekiyor.

Yorum yapın veya Puan verin.

Lütfen adınızı ve soyadınızı bir boşlukla ayırarak giriniz (örn. Adınız Soyadınız)

Lütfen mail adresi girin. Lütfen geçerli bir mail adresi girin.
Kalan Karakter: 

255

Lütfen Yorumuzu girin.


FALLBACK
PLACEHOLDER
Makaleller